Gyakori kérdések

 • Ha betegség vagy egyéb okok miatt hiányzunk egy óráról, elvész?

  Befizetett alkalom nem vész el! Ha valamilyen okból kifolyólag nem tudtok eljönni az órára, annyit szoktunk kérni, hogy szóljatok előre (e-mail, sms, telefon). Amennyiben valamilyen váratlan dolog jön közbe, természetesen megértjük! Az elmulasztott órát egy párhuzamos, ugyanolyan tanfolyamot járó csoportban bepótolhatjátok.

 • Milyen gyakran kell otthon meghallgatni az angol CD-ket?

  Mindig van egy aktuális CD, ahhoz az anyagrészhez kapcsolódva, ahol éppen tartunk a tanfolyamban: ezt a CD-t kell naponta kétszer meghallgatni. Ez lehet játék közben, úton az autóban, lefekvés előtt... a lényeg, hogy a háttérben szóljon, így az aktuális tananyag észrevétlenül belopózik a gyerkőc fülébe (mint ahogy a rádióban szóló dalok). Lehetne ennél egyszerűbb?

 • Szükséges-e, hogy a szülők is beszéljenek angolul?

  A Helen Doron Early English tanfolyamoknál nem feltétel, hogy a szülők beszéljenek angolul. Otthon nem kell külön gyakorolni a gyerekekkel, ami viszont nagyon-nagyon fontos, hogy az aktuális hanganyagot otthon mindig hallgassátok meg naponta kétszer. Itt a szülőnek hatalmas szerepe van, következetesnek kell lennie, hiszen a módszer szerves részét képezi az otthoni ismételt CD hallgatás.

 • Mennyit fog tudni gyermekem egy tanfolyam elvégzése után?
 • Mik a Helen Doron Early English előnyei más gyerekangollal szemben?

  Kipróbált módszer: a Helen Doron Early English több, mint 25 éves múltra tekint vissza. Világszerte egymilliónál is több gyerek tanult már Helen Doron módszerével.

  Speciálisan képzett tanárok: biztos lehetsz abban, hogy nálunk a legjobban képzett szakemberek oktatják gyermeked. Tanáraink a gyermekközpontú szemléleten és az erős alapképzésen felül folyamatosan fejlesztik tudásukat, melyhez hozzájárul az évente megrendezett nemzetközi tanári konferencia is.

  Játszva tanulni: speciálisan, szakértők által kifejlesztett tananyagok és tanfolyamok, melyek csodás dalokat, egyedülálló, innovatív feladatokat és sok-sok mozgást is tartalmaznak.

  Természetes tanulás: mivel az anyanyelv elsajátításán alapszik, a módszer biztosítja, hogy gyermeked észrevétlenül, ám hatékonyan tanuljon!

  Önbizalom növelés: mindenki a legjobb valamiben! A sokrétű faladatok és a pozitív megerősítés biztosítják, hogy a Te gyermeked is sikeresnek érezze magát a foglalkozások után!

  Felépített tanfolyamok: a Helen Doron Early English folytatásos, következetesen egymásra épülő tanfolyamok rendszere. Mindig tudni fogod, hogyan folytathatja gyermeked a tanulást a következő tanévben!

  Tökéletes nagyobb gyerekeknek is: Paul Ward and the Treasure tanfolyamunk tartalmazza a Közös Európai Referenciakeret által meghatározott A1–es szinthez szükséges szókincset és nyelvtani szerkezeteket. Így akár az ennek megfelelő gyereknyelvvizsga is letehető, ahonnan idősebb korban már csak egy karnyújtásnyira van a középfokú szint.

 • Nem egyszerűbb, ha én tanítom őt otthon?

  A Helen Doron Early English módszer alappillérei a gondosan kifejlesztett tananyagok mellett a folyamatosan képzett tanárok. Biztos lehetsz abban, hogy gyermekedet egy szakember fogja nálunk tanítani! Mi azért tanulunk, fejlődünk tanévről tanévre, hogy munkánkat a legjobban végezzük. Egy jó tanár élethosszig tanul! Megvannak a megfelelő tanári kézikönyveink, angol nyelvtudásunk, külön az órákra tervezett játékaink - Neked nem kell még ezzel is külön otthon foglalkoznod!

  Természetesen ha szuper jól tudsz angolul, és gyermeked külön kéri, hogy játsszatok angolul, mi annak nagyon örülünk! Lehet angolul memória játékozni, bábozni, festeni, a kertben játszani. Ezekhez ötleteket nyelviskolánk blogján is folyamatosan találhatsz, de új szavak, nyelvtani szerkezetek tanítását nyugodtan bízd csak ránk! Fontos, hogy a gyerekek megértsék, miért beszélünk hozzájuk angolul, mi ez a váltás a kommunikációban. Ennek a tökéletesen megfelelő keretet tanóráinkon tudjuk 100%-ig biztosítani.

 • Elég hatékony a kiscsoportos oktatás, nem lenne jobb egyénileg?

  Gyerekeknél sokat számít, hogy együtt lehessenek kortársaikkal. Ahogy a negatív példa, szerencsére a pozitív példa is ragadós! Ha a kiscsoportban az egyik gyerek kimondott egy szót, esetleg mondatot angolul, sokkal biztosabb, hogy a többiek utána mondják („Én is meg tudom csinálni!”). Nincsen rajtuk nyomás, miszerint muszáj megoldaniuk egy feladatot, muszáj válaszolniuk egy kérdésre, hiszen akár a többiek is segíthetnek. Ez gyerekeknél nagyon fontos: ők a nyelvtanulást játékként fogják fel, nem egy feladatként, mint felnőttkorban. A kiscsoportnak köszönhetően mindenkire jut elég idő, minden gyereknek van lehetősége szerepelni, helyes választ adni, illetve hibás válasz esetén javítani.

 • Milyen gyakorisággal vannak az órák?

  Foglalkozásaink hetente egyszer vannak, ilyenkor a kortól függően 45 vagy 60 perces órákat tartunk. A foglalkozásokat kiegészíti az otthoni ismételt CD hallgatás, hogy gyermeked minél többet hallja az angol dalokat, mondókákat. Amennyiben igény van rá, természetesen lehet hetente több alkalommal is jönni angolozni! Bébi csoportjaink jellemzően délelőtt, óvodás és iskolás csoportjaink délután szoktak lenni.

 • Hogyan épülnek fel a tanfolyamok és a csoportok?

  A Helen Doron Early English módszerrel 6 hónapos kortól 14 éves korig tanítjuk a gyerekeket. A tanfolyamok korosztályhoz igazított anyagokat tartalmaznak, így minden kisgyermeknek megtalálható a neki megfelelő szintű tanfolyam. Legyen szó teljesen kezdő szintű óvodásról vagy haladó szintű kisiskolásról, esetleg pici babáról, nálunk megtalálja az ideális tanfolyamot.

  Csoportjainkat körültekintően, azonos korcsoportban és tudásszinten állítjuk össze. Átlagos csoportlétszámunk 6 fő (minimum 4, maximum 8 gyermek lehet csoportonként). Egy kisdiák minden héten azonos napon, azonos időben, ugyanahhoz a tanárnénihez és ugyanazokhoz a kis csoporttársakhoz fog járni az egész tanfolyam során.

 • Miért tanuljon még egy nyelvet már pici korában?

  A kisgyermek agykapacitásának legmegfelelőbb módon való kihasználása: új dolgokat tanulni! A nyelvelsajátítás hihetetlen módon összetett és komplex: nincsen jobb torna az agynak, mint megtanulni egy idegen nyelvet! További érv még, hogy minél korábban hallja az adott nyelvet, annál könnyebben sajátítja el. A nyelvtanulás egy egész életre szóló ajándék! „Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy.”

 • © Helen Doron Szolnok – Gyakori kérdések